Homeopati - vad är det

Homeopati - Vad är det?

Homeopati är en mycket gammal behandlingsform som ursprungligen kommer från Tyskland. Grundaren hette Samuel Hahnemann, var läkare och levde 1755-1843.

Homeopati är en mild men ändå effektiv behandlingsform. Till sin natur är den holistisk och tar hänsyn till hela människan. De läkemedel som används inom homeopatin utgörs av ytterst små doser av naturliga ämnen som hämtas från mineral-, växt- och djurriket. Medlen har fantastiska egenskaper att nå orsaken till besvären och stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.

I Sverige är homeopatin inte så känd ännu men runt om oss i världen är den på stark uppgång. Grekland, England och Belgien har flera homeopatiska sjukhus och i många länder arbetar den konventionella läkaren även som homeopat eller tillsammans med homeopater. Tio procent av läkarkåren i Tyskland har specialiserat sig på homeopati. Ungefär 98 procent av apoteken säljer homeopatiska medel.

I Indien finns 300 000 heltidsarbetande homeopater och över 100 000 läkare som är homeopater. Andra länder är Australien, USA, Frankrike, Latinamerika. I Mexiko finns två homeopatiska skolor och en av dem har mer än 800 elever.

I England har kungafamiljen i årtionden haft en homeopat som husläkare. Prins Charles inviger då och då nya homeopatiska sjukhus.

Homeopatin är inte bara till för kungligheter utan också för oss vanliga människor och djur. Veterinärer har börjat förstå homeopatins goda egenskaper och börjar mer och mer använda dess medel (därav kan vi läsa ut att det inte är frågan om placeboeffekt). De homeopatiska medlen påverkar inte miljön i vattendrag och natur.

För att bli en godkänd homeopat krävs flera års utbildning inom homeopatins läkekonst. Ska du uppsöka en homeopat så se till att personen har utbildning inom homeopati.

Homeopat Lilian Szin

Har genomgått treårig utbildning i Nordiska Akademin för Klassisk Homeopati.

 

Hälsokrukan har sin försäljning i

Anderska Huset, Gamla Linköping

 

Öppettider:

Tisdag - Fredag 10-17

Lördag - Söndag 11-16

 

Senast uppdaterad 20160404

Copyright © All Rights Reserved

* Hälsokrukan * Rådmansgatan 3 * 582 46 LINKÖPING *

Telefon: 073-809 07 00 * kontakt@halsokrukan.se