Om Hälsokrukan

HÄLSOKRUKAN
-mitt krukmakarliv-

LITE NYTT


Här hittar du snart en fräsch hemsida om Hälsokrukan. Sidan är just nu under omkonstruktion och uppdatering.


Trevlig sommar! 

Välkommen till min hemsida  -  Hälsokrukan!

Namnet Hälsokrukan grundar sig på mina intressen. Intresset för hälsa kommer sig av mina funderingar om vad som påverkar människan och vilka spår det sätter i kropp, själ och ande. Sorg, skuld, skam, förtret, stress, olyckor m m - hur påverkar det kroppen och människan?


Jag hittade svaren i läran om Homeopati. Efter att ha studerat homeopati i tre år (examen -05) förstod jag sambanden. Att många av våra sjukdomar och psykiska ohälsa uppkommer av känslomässiga påfrestningar. Jag fick också en stor förståelse över hur vårt psyke fungerar och att det finns så oändligt många mänskliga konstitutioner. Ingen sjukdom (kroppslig eller själslig) är för svår för homeopatin. Det hänger oftast på homeopaten och klienten själv om man når bra resultat. Har du problem av något slag, tveka inte att rådfråga en homeopat.


De homeopatiska medlen arbetar snabbt och effektiv med både kropp, själ och ande. Dessa medel, som kommer av växt-, djur- och mineralriket, bearbetar dina celler. Medlen inger livsenergi och vitalitet som gör att kroppen läker sig själv.


Än så länge tar jag inte emot klienter för homeopatisk behandling men jag svarar gärna på frågor. Mejla mig, jag svarar mer än gärna på frågor inom detta ämne som står mig varmt om hjärtat.


Healing är också något som intresserar mig. Efter att ha läst en artikel och en bok om Eric Pearls healingmetod, Reconnective Healing och The Reconnection, bestämde jag mig för att gå hans kurs och göra examen även i detta ämne.


Det mesta med healing är ännu fördolt men nya vetenskapliga undersökningar ger belägg för att det faktiskt fungerar. Med hjälp av olika mätinstrument har man mätt upp frekvenser som visar att det pågår intensiv aktivitet vid healingtillfällen. Själv har jag varit med om de mest otroliga händelser och även fått höra många berättelser från klienter och kollegor. Vi lever i en ny tid och vi bör ta tillvara på de osynliga krafter och energier som finns runt om oss.


Så kommer vi till den andra halvan av namnet Hälsokrukan. Jag kom i kontakt med keramiken i slutet av 90-talet då jag gick en tvåårig utbildning på estetisk folkhögskola. Jag har gått en del kurser men är mest självlärd. Jag har gjort mina egna misstag och får själv komma på lösningar vilket inte är den sämsta skolan – ”trial and error”. Bara passionen finns där så brukar allt lösa sig. Att måla tavlor har funnits med mig i hela livet. Jag har gått kurser i akvarellmålning för Ann-Mari Löf och olje-, akrylmålning för Florence Sickenga. Men även här gäller det att hitta sin egen stil och finna sig själv i sitt måleri.

Homeopati - Vad är det?

Homeopati är en mycket gammal behandlingsform som ursprungligen kommer från Tyskland. Grundaren hette Samuel Hahnemann, var läkare och levde 1755-1843.

Homeopati är en mild men ändå effektiv behandlingsform. Till sin natur är den holistisk och tar hänsyn till hela människan. De läkemedel som används inom homeopatin utgörs av ytterst små doser av naturliga ämnen som hämtas från mineral-, växt- och djurriket. Medlen har fantastiska egenskaper att nå orsaken till besvären och stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.

I Sverige är homeopatin inte så känd ännu men runt om oss i världen är den på stark uppgång. Grekland, England och Belgien har flera homeopatiska sjukhus och i många länder arbetar den konventionella läkaren även som homeopat eller tillsammans med homeopater. Tio procent av läkarkåren i Tyskland har specialiserat sig på homeopati. Ungefär 98 procent av apoteken säljer homeopatiska medel.

I Indien finns 300 000 heltidsarbetande homeopater och över 100 000 läkare som är homeopater. Andra länder är Australien, USA, Frankrike, Latinamerika. I Mexiko finns två homeopatiska skolor och en av dem har mer än 800 elever.

I England har kungafamiljen i årtionden haft en homeopat som husläkare. Prins Charles inviger då och då nya homeopatiska sjukhus.

Homeopatin är inte bara till för kungligheter utan också för oss vanliga människor och djur. Veterinärer har börjat förstå homeopatins goda egenskaper och börjar mer och mer använda dess medel (därav kan vi läsa ut att det inte är frågan om placeboeffekt). De homeopatiska medlen påverkar inte miljön i vattendrag och natur.

För att bli en godkänd homeopat krävs flera års utbildning inom homeopatins läkekonst. Ska du uppsöka en homeopat så se till att personen har utbildning inom homeopati.

Homeopat Lilian Szin

Har genomgått  treårig utbildning i Nordiska Akademin för Klassisk Homeopati.


I länkarna här nedan kan du finna mer information:

  * Nordiska Akademin för Klassiska Homeopati

  * Materia Medica Roslagen AB Utbildning i Klassiska Homeopati

  * Titta in på ett Homeopatiskt sjukhus i Skottland

  * The Royal London Homeopathic Hospital